A Lexus magyarországi történetében először lépte át az egy naptári évben született 1000 vevőszerződést, amely abszolút rekordnak számít. A prémium márka piaci részesedése eléri az 5,2%-ot, ez az egyik legmagasabb eredménynek számít az európai piacok közül.

A hazánkban közel 100%-ban környezetbarát öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus az elmúlt években világszerte látványos előretörést könyvelhetett el, egyszerre növelve értékesítéseit és piaci részesedését. Így történt ez Magyarországon is.

A Lexus a szigorodó emissziós szabályozások, a környezettudatos modellek iránt megnövekedett általános piaci kereslet és ezzel járó autópiaci zöldülés egyik legnagyobb nyertese.

Az idei a koronavírus okozta piaci nehézségek, valamint az autóipart sújtó félvezető/chip válság ellenére is rekordévnek bizonyult Magyarországon a luxusmárka számára.

Az egy évben született vevőszerződések a márka története során először most lépték át az 1000 darabos álomhatárt, és az évnek még nincs vége.

A sikerfaktorok között kétségkívül említésre érdemes a rendkívül erős modellportfolió. Ez az elmúlt néhány hónapban olyan modellekkel gazdagodott, mint a megújult ES és LS felsőkategóriás luxusszedánok, vagy épp a várva várt vadonatúj NX crossover.

2021.04.12

Utóbbi a márka történetében először plug-in hibrid elektromos meghajtással is rendelhető, és elképesztő számú előrendelést ért el.

A Lexus magyarországi márkaigazgatója, Kárpáti László ugyanakkor egy másik tényezőre is felhívja a figyelmet: „A  Lexus modellek kompromisszumot nem ismerő legendás megbízhatósága, prémium kivitelezési minősége, vagy épp az modelljeinkben bemutatkozó előremutató, nem ritkán iparágelső technológiák jelentik azt a biztos alapot, amire építkezhetünk.”

A Lexus világszintű, és különösen magyarországi sikerének záloga azonban nem más, mint az omotenashira, azaz a japán vendégszeretet filozófiájára épülő ügyfélközpontú szemlélet. Ez az értékesítési és vevőszolgálati folyamat minden pontján végigkíséri az ügyfelet, és igyekszik igényei elébe menni.

Shares
Share This