A legnagyobb brit fogyasztóvédelmi szervezet, a Which? szerint a Lexus vezeti az autómárkák rangsorát megbízhatóság tekintetében. A modellkínálatára ötcsillagos értékeléssel, illetve négy „Legjobb vétel” címmel kitüntetett Lexus első lett a szervezet idei felmérésén.

A saját teszteken és több mint 40 ezer vásárló visszajelzése alapján a Which? listázza a brit piacon kapható legjobb és legrosszabb autókat. A Which? a legnagyobb brit fogyasztóvédelmi szervezet – a Consumers’ Association – által használt márkanév.

A kiélezett SUV-szegmensben különösen jól szereplő Lexus RX megkapta a Which?-től „A mi választásunk” megtisztelő címet. Amellett, hogy a fogyasztók minden tekintetben luxus SUV-nak minősítik, a Which? felmérése szerint a modellpaletta csúcsán lévő hibrid „egyike a legmegbízhatóbb autóknak a piacon”.

A középkategóriában a Lexus CT 200h győzött. A felmérés szerint a CT 200h modellek 94 százaléka üzemel hibátlanul az első három évben. Ezzel jelenleg ez a legmegbízhatóbb középkategóriás új autó a piacon.

A Which? Car Guide szerint a Lexus lett az év márkája a megbízhatósági rangsorban. A forgalmazott Lexus modellek 64 százaléka érdemelte ki a „Legjobb vétel” státuszt.

Kategória                  Modell                              Elismerés
KözépkategóriaLexus CT 200h (2011-)A mi választásunk és a Legjobb vétel
Használt nagy autókLexus IS (2005-2012)Legjobb vétel
Használt nagy autókLexus LS (2007-2012)Legjobb vétel
Nagyméretű SUVLexus RX Hybrid (2015-)A mi választásunk és Legjobb vétel

 

 

 

 

 

 

Shares
Share This