A Lexus alkotómesterei ismét hatalmas erőfeszítéseket tettek, hogy tökéletesítsék a Lexus RX-et. A megújult modell nemcsak a világ kedvenc öntöltő hibrid elektromos luxus SUV-ja, de egyben a japán márka legnépszerűbb modellje. Tavaly 203 ezer darab talált belőle gazdára világszerte. Az első generáció 1998-as bemutatkozása óta pedig mintegy 3 milliót példányt adtak el belőle.

A Lexus merész formavilágával felvértezett, magával ragadó vezetési élményt kínáló RX modellje kiemelkedő jelenség. A néhány hónapja bemutatkozó generáción a mérnökök a típus minden apró alkatrészét továbbfejlesztették. Ezekből szemezgettünk most hét érdekességet.

Intelligens távolsági világítás

Mivel a balesetek jelentős százaléka sötétedés után következik be, a Lexus a világelső BladeScan technológiájával szerelte fel az új RX adaptív fényszóró-rendszerét. Az új, külön megrendelhető távolsági világítás megnöveli a vezető látómezejét, így sötétben is rendkívüli látási viszonyokat teremt.

Az új világítási technológia a díjnyertes Lexus Safety System+ biztonsági rendszerrel karöltve megtestesíti a márka küldetését, hogy a lehető legjobb menetbiztonságot nyújtsa.

Aktív stabilizátoros felfüggesztés

Amióta az RX megjelent a piacon, az autó minden egyes generációja lenyűgözően kifinomult menetkomfortot kínált. A Lexus tudatos erőfeszítéseinek köszönhetően ez a kényeztető kényelem mára az RX modellcsalád meghatározó jellemzőjévé vált.

A 2020-as RX is hű marad ehhez a filozófiához, köszönhetően mindenekelőtt a jármű aktív stabilizátoros felfüggesztésének. Az új technológiának köszönhetően az utasok egyenetlen útfelületen haladva is változatlan horizontot látnak, illetve testhelyzetük sem változik meg, ami kiemelkedő menetkomfortot eredményez.

 Üzemmódváltó rendszer

Az új RX üzemmódválasztó rendszere révén a vezető pillanatnyi menethelyzetéhez, vagy személyes vezetési stílusához igazíthatja a jármű jellemzőit. Az új RX több tucat lehetséges kombinációt kínál.

Head-up kijelző

Az új RX felszerelhető head-up kijelzővel, amely a vezető látómezejében jelenít meg egy sor fontos információt. Így az anélkül olvashatja le az adatokat, hogy levenné tekintetét az útról.

Különleges kialakítású hűtőmaszk, ‘L’ motívummal

Az RX mindenhol magára vonja a figyelmet, nem utolsósorban lenyűgözően látványos hűtőmaszkjának köszönhetően, amely a jelenlegi modellgeneráció 2016-os bevezetése óta markáns vizuális elemként határozza meg a típus megjelenését.

Az RX formatervezői a rács evolúcióján keresztül merőben új személyiséggel vértezték fel a szabadidőjárművet.

Látható tapadás

Az új RX benzinmotoros kiviteléhez rendelhető összkerékhajtású (AWD) rendszer optimális erőátvitelt kínál elinduláskor, illetve a legkülönfélébb tapadási- és útviszonyok mellett. A Lexus mérnökei kidolgoztak és bevezettek egy zseniális új nyomatékelosztási technológiát: a helyzet-specifikus szabályozási (SSC) rendszert.

Nyolcfokozatú sebességváltó

Az RX új nyolcfokozatú automata sebességváltóját ezzel szemben olyan lineáris hajtóerő-szabályozási rendszerrel (LDM) szereltük fel, amelynek köszönhetően a rendszer minden fokozatban képes maximálisan kiaknázni a motor forgatónyomatékát.

 

Shares
Share This