2021-ben a Lexus LC 500 kapta meg a Legjobb Kabrió címét a Carwow honlaptól, az Egyesült Királyság vezető új- és használtautó-vásárlási tanácsadó weboldalától.

Csaknem ötmillió felhasználójával a Carwow elismert, hiteles és népszerű információforrásnak számít az országban. A honlap minden évben megnevezi a különböző kategóriák legjobb autóit, illetve – nyilvános szavazás útján – összesítésben az év legsikerültebb autóját is díjazza.

“Ez az autó káprázatos, zseniális kabrió, mesés utastérrel. Az ember egyszerűen csak hátradől, lenyitja a tetőt, és bezsebeli az ámuló pillantásokat, miközben elsuhan a többiek mellett”, fogalmazott Mat Watson, a Carwow tartalomért felelős igazgatója..

Az LC kupé alapjaira épített LC 500 kabriót a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő, önálló modellnek tervezték a Lexus mérnökei. A 2020 nyarán bemutatott modell a Lexus-dizájn, a japán mérnöki munka és a Takumi kézművesség legszebb értékeit testesíti meg.

Tadao Mori vezető formatervező és csapata a „világ legcsábítóbb kabrióját” akarta megalkotni, méghozzá úgy, hogy közben a kupé jellegzetesen erőteljes és elegáns vonalvezetését is megtartják.

A munka egyik legnehezebb része a vadonatúj, lenyitható vászontető megtervezése volt, amelynek ötletes mozgató mechanizmusa nagyon kevés helyet foglal el.

Ez a megoldás, illetve a különleges fedőlap kialakítása tette lehetővé, hogy az autó hátsó része tökéletes harmóniát alkosson az egész karosszéria stílusával.

Az LC 500 kabriót a Lexus 457 lóerős V8-as szívómotorja hajtja. A tízfokozatú Direct Shift automata sebességváltóhoz kapcsolt erőforrás alig 5 másodperc alatt gyorsítja az autót százas tempóra.

A Lexus lenyűgöző autója 2020 második fele óta már Magyarországon is megrendelhető. Az első darabok a nagy kereslet miatt idén tavasszal érkeznek hazánkba.

Shares
Share This