A Guangzhou Nemzetközi Autószalonon mutatta be a Lexus az első tisztán elektromos hajtású modelljét. A UX 300e-t az eredeti UX crossover különleges dizájnja és kimagasló funkcionalitása jellemzi.

Az RX 400h 2005-ös bevezetése óta a Lexus vezető szerepet játszik az autók hajtásának villamosításában. A márka a 2019-es Tokiói Autószalonon ismertette Lexus Electrified stratégiáját, amelynek célja, hogy megváltoztassa a járművek teljesítményét, kezelését és irányítását .

A Lexus Electrified technológiája lehetővé teszi a hajtáslánc, a kormányzás, valamint a futómű és a fékrendszer integrált vezérlését, kiaknázva a hibridekben tökéletesített motorvezérlési technológia összes előnyét. Mindez szerves része a Lexus azon törekvésének, hogy egyre élvezetesebben és biztonságosabban vezethető autókat alkosson.

A Lexus Electrified égisze alatt elkészült első modell a tisztán elektromos hajtású UX 300e. A Lexus mérnökei megtartották az UX crossover izgalmas, karakteres formavilágát és sokoldalúságát.

Erős elektromotorja természetes érzettel, mégis lendületesen gyorsítja az autót. A kabin padlója alá épített nagy kapacitású akkumulátoroknak köszönhetően pedig mélyre került a jármű súlypontja. A legújabb konnektivitási technológiákkal felvértezett UX 300e és 400 kilométeres hatótávolságra képes. Eközben lenyűgöző menetteljesítményt és hamisítatlan Lexus-színvonalú kényelmet kínál.

A rendszer megbízhatóságát többszintű ellenőrző rendszer fokozza, ami szabályozza a töltés folyamatát, és kivédi a túltöltést vagy más káros jelenségeket.

Az UX300e elektromotorjának műszaki adatai 

ElhelyezésModellLegnagyobb teljesítményLegnagyobb forgatónyomaték
elöl4KM150 kW300 Nm

Az UX300e akkumulátorának műszaki adatai

TípusKapacitásHatótávolságFeltöltési idő
Normál (váltóáramú) töltőGyors (egyenáramú) töltő
lítium-ion54,3 kWh400 kmMax. 6,6 kWMax. 50 kW

Az autó kemény és agilis vezethetőséget sugalló, mégis kifinomult külső stílusú. Ezt még hatásosabbá varázsolja, hogy a Lexus különleges, áramvonalas keréktárcsákat és alsó burkolatot tervezett a modellhez. Az UX 300e is megkapja a Lexus Safety System + csomagot, hiszen a cél a közúti balesetek megelőzése, a vezetőre nehezedő stressz csökkentése és vezetéssegítő rendszerek megalkotása.

Az UX 300e várhatóan 2020-ban jelenik meg a kínai és az európai piacokon, Japánban pedig 2021 elejétől lesz kapható. A márka stratégiájának következő lépcsőjét plug-in hibrid elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos modellek jelentik majd.

 

Shares
Share This