A Lexus ES felsőkategóriás luxuslimuzin egyik változatában decembertől digitális visszapillantó rendszer váltja a hagyományos tükröket. A jármű belsejében elhelyezett kijelzőkre digitális kamerák küldik a nagy felbontású képeket. A rendszer védett az eső, a hó, a kosz ellen is, így a vezető minden közlekedési helyzetben tiszta képet kap.

A Lexus folyamatosan azon dolgozik, hogy fejlett technológiák alkalmazásával vásárlóinak még nagyobb biztonságot és kényelmet kínáljon. Ennek legújabb eleme az Európában az ES 300h szedánban megjelenő digitális visszapillantó rendszer.

A fejlesztést sorozatgyártású autóban a világon elsőként 2018-ban, Japánban mutatták be. A hagyományos visszapillantó tükröt helyettesítő technológia nagy felbontású képet küld az utastérben elhelyezett monitorokra.

A rendszer bármilyen időjárási viszonyok mellett valós idejű és megnövelt látószögű képet nyújt a vezetőnek az autó mögötti és melletti területről, amivel csökkenti vagy akár megszünteti a holtteret, illetve kanyarodásnál és hátramenetben felnagyított képet szolgáltat.

Ergonomikus kialakítása révén a vezetőnek kevésbé kell jobbra-balra fordítania a fejét a visszapillantáshoz.

Az egységben beépített fűtés is működik, amely megvédi azt a fagytól és a párától, és úgy helyezkedik el, hogy esőcseppek vagy a hó nem homályosíthatja el a képét.

Szükség esetén a vezető egy kapcsolóval aktiválhatja a párátlanítót, hogy a monitoron minden körülmények között tiszta kép jelenjen meg. A rendszerbe épített lumineszcens szenzor éjszaka automatikusan csökkenti a Lexus mögött haladó autó fényszórójának vakító fényét.

Shares
Share This