A Lexus RZ 450e crossover kapta az „Év Zöld Autója Arany-Díjat” Franciaországban. A díj bírái, a vezető Auto Moto magazin szerkesztősége az RZ-t „az év legjobb szén-dioxid-mentes autójának” ismerték el. A bírálati szempontok között szerepeltek a vásárlási és fenntartási költségek, valamint a praktikum és a vezetési élmény.

Az RZ 450e az első Lexus-modell, amelyet kifejezetten elektromos járműként fejlesztett a japán prémium márka. Koncepciója, hogy ne csak káros anyagok kibocsátásától mentes vezetést biztosítson, hanem nagyobb vezetési élményt is nyújtson.

A modell egyben az első olyan, amely a vállalat új, kompakt e-tengelyeinek előnyeit használja. Ezek elöl és hátul az új DIRECT4 intelligens összkerékhajtási rendszerrel működnek együtt. Az exkluzív Lexus-technológia a vezetési körülményeknek megfelelően automatikusan állítja a hajtóerő elosztását az első és a hátsó tengelyek között, ami az energiahatékonyságot is javítja.

A DIRECT4 előnyei mellett az RZ dedikált EV platformja optimális manőverezhetőséget és reakciókészséget kínál kiváló merevségének, alacsony súlypontjának és hosszú tengelytávjának köszönhetően. A kabin padlója alatti alvázba nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátort építettek.

A jármű jellegzetes külső dizájnjával kitűnik a tömegből, míg a belső tér tiszta és nyitott, egyszerű és fényűző, kifejezve a Lexus Omotenashi vendégszeretetét és Takumi kézművességét.

Shares
Share This