Hetedik alkalommal választották legmegbízhatóbb márkának az Egyesült Királyságban évente rendezett What Car? felmérésen a japán prémium márkát. A Lexus emellett az Auto Trader olvasóinak szavazatai alapján is első helyen áll megbízhatóságban.

What Car?: páratlan megbízhatóság

Csaknem 22 ezer autótulajdonos vett részt az idei What Car felmérésén. Az Egyesült Királyság vezető fogyasztói és autóvásárlási platformja ebben az évben is azt vizsgálta, hogy melyek azok a modellek, amelyek legjobban és legrosszabbul teljesítenek hibák tekintetében.

A felmérésen 32 márka 178 különböző, legfeljebb ötéves modellje vett részt 2023-ban.

A Lexus 98,3 százalékos pontszámot ért el, ezzel hetedik alkalommal szerezte meg az első helyet megbízhatóságban!

Családi SUV kategóriában az első generációs NX 99,8%-os eredménnyel végzett az élen, ezt követi az új NX 99,4%-kal, majd az UX 99,3%-kal. A Lexus RX második helyen végzett a nagyméretű SUV kategóriában 98,6 százalékkal.

Ezek mindegyike öntöltő hibrid elektromos modell.

A hajtáslánc a felmérés szerint a legmegbízhatóbb és a legegyszerűbben javítható, ha esetleg probléma merülne fel.

A lap szerkesztői így kommentálták az eredményt: „ha a megbízhatóság a legfontosabb szempont, akkor a Lexus a legjobb választás. Modelljei ritkán hibásodnak meg, ám ha mégis ilyen történik, a márkakereskedések minden problémát gyorsan és zökkenőmentesen oldanak meg.”

Auto Trader: negyedszer élen a Lexus

A Lexus 2023-ban is a legmegbízhatóbb autómárka lett az Auto Trader New Car Awards-on. Az Auto Trader az egyik legnagyobb használt és újautó értékesítési webhely az Egyesült Királyságban.

A díjat 220 ezer brit autótulajdonos tapasztalatai és véleménye alapján osztják ki. Öt éven belül ez a negyedik alkalom, hogy japán prémium márka elnyerte a kitüntető címet.

Chris Hayes, a Lexus egyesült királyságbeli igazgatója kifejtette: „egy gyorsan változó piacon, erős versenyben a megbízhatóság továbbra is az ügyfelek legfőbb prioritása. Ez egy olyan minőségi mutató, amely mindig a Lexus üzletpolitikájának középpontjában állt.”

A Lexus kaposvári márkaszervizében jó kezekben van az autója. Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Shares
Share This