Az új LBX Morizo ​​RR Concept modellt a 2024-es Tokiói Autószalonon mutatta be a Lexus. A sportos kompakt crossover tervezésében a Toyota Motor Corporation elnöke, Akio Toyoda személyesen vett részt.

A 305 lóerős, turbófeltöltős 1,6 literes háromhengeres motorral feszerelt, exkluzív koncepciómodell nyolcfokozatú automata sebességváltót és elektronikusan vezérelt teljes idejű összkerékhajtást kapott.

A 4,2 méter hosszú autó minden kulcsfontosságú elemét – a karosszériát, a felfüggesztést és az abroncsokat is – a teljesítményre hangolták. Az aerodinamika optimalizálása érdekében a fejlesztőcsapat versenyeautók technológiáit használta fel a tervezéskor.

A Lexus és a Toyota Gazoo Racing kiállításon való megjelenésének témájával összhangban a koncepciót egyedi részletekkel szabták személyre.

A Morizo ​​jellegzetes sárga színe az egységes tengelyrács, a féknyergek és a biztonsági övek formázóléceiben is megjelenik, amelyek a Morizo ​​RR logót is viselik. Ezek mellett sportülések, könnyűfém pedálok, valamint színes kerékívek teszik egyedivé az amúgy is különleges autót.

Újabb dimenziót adva az LBX karakterének, a koncepciómodell a Toyota Motor Corporation elnökének és mesterpilótájának, Akio Toyodának – más néven „Morizo” – közvetlen közreműködésével készült.

Az eredmény egy olyan sportautó, amely a Lexus hagyományosan prémium érzetét testesíti meg, ugyanakkor különlegesen sportos teljesítményre képes.

Shares
Share This