A Lexus vadonatúj kompakt crossovere nem köt kompromisszumot a minőség és a kifinomultság terén. A belső kialakítása és kivitelezése „osztályon felüli” érzését kelt, és igazodik a nagyobb, drágább modellekhez. A Lexus LBX felpezsdíti majd az idei nyarat az utakon és a városokban: első példányok kiszállítása az európai vásárlóknak ugyanis már folyamatban van.

A vadonatúj LBX első példányai már úton vannak tulajdonosaikhoz, így az ügyfelek hamarosan első kézből tapasztalhatják meg a Lexus által kínált luxus magas színvonalát a márka eddigi legkompaktabb modelljében.

Az LBX a „Resolute Look” formanyelv vonzó, modern vonalvezetésétől kezdve a belső tér kialakításán és kényelmén át egészen a fejlett funkciókig „osztályon felüli” minőséget sugároz – olyat, amelyet csak egy nagyobb, drágább, magasabb kategóriájú modelltől várna el az ember.

Minden eddiginél nagyobb választékot kínál a modell, összhangban a Lexus azon elkötelezettségével, hogy a luxust személyre szabottá tegye. A hagyományos felszereltségi szintektől eltérően a stílusra és az érzéki vonzerőre helyezi a hangsúlyt a modellpaletta, amely négy változatot vonultat fel Elegant, Relax, Emotion és Cool néven.

Mindegyik más-más karaktert – kifinomult, dinamikus, sportos – idéz meg a színválaszték, a kárpitok és a betétek megjelenése és tapintása révén. A mai környezetvédelmi prioritásoknak megfelelően a finom Ultrasuede vagy az exkluzív L-anilin bőr alternatívájaként vegánbarát, bőrmentes belső teret is választhatnak a vásárlók.

Lehet, hogy az LBX kompakt méretű, de ez semmiben sem csökkenti a kényelmet, valamint a vezető által a volán mögött érzett magabiztosság és irányíthatóság érzését. A vezető az alacsonyan elhelyezett műszerfalnak és a széles szélvédőnek köszönhetően az SUV modellekre jellemző tekintélyt parancsoló kilátást élvezhet.

A Lexus Tazuna koncepciója a vezetőtér kialakítása szempontjából biztosítja, hogy a kezelőszervek és az információforrások minimális kéz- és szemmozgással használhatók és elérhetők legyenek, így a figyelem továbbra is az útra összpontosul.

A Lexus Link Connect multimédiás rendszer is gördülékeny és intuitív felhasználói élményt nyújt, amelyet a központi 9,8” érintőképernyőn vagy a hangvezérlésen keresztül kezelhetünk. Utóbbi képes felismerni és reagálni a társalgási stílusban adott parancsokra is.

Az intelligens Lexus klímamenedzser például folyamatosan optimalizálja az egyes utasok számára a fűtést és hűtést, míg a 13 hangszórós Mark Levinson prémium audiorendszer kifejezetten az LBX utasteréhez lett tervezve.

A leendő vásárlók a Lexus online, háromdimenziós konfigurátorának segítségével kaphatnak ízelítőt az LBX-ről. Ennek segítségével egészen a színek, a díszbetétek és a belső felszereltségek kiválasztásáig összeállíthatják a számukra szimpatikus példányt. Ezután körbejárhatják a járművet, majd az ajtókat kinyitva bepillanthatnak az utastérbe is, ahol részletgazdag, 360 fokos virtuális élményben lehet részük.

Shares
Share This