A Lexus közepes méretű prémium SUV-ja jellegzetes megjelenést kapott: látványos fekete visszapillantó tükrökkel, kilincsekkel, tetősínekkel, díszlécekkel és hűtőráccsal még markánsabbá tett új kivitele elviszi a prémium autózás élményét a város határain kívülre is. A Lexus NX Overtrail kiviteléhez exkluzív szaharabézs metálfényezés és fekete-khaki kombinációjú utastér jár.

Az NX Overtrail kivitelét azzal a céllal tervezték meg, hogy az autó tulajdonosa az országutat elhagyva, természetközeli helyeken autózva is magabiztosan autózhasson. Az Overtrail felszereltségi szint természetesen nem csinál durva terepjárót az NX-ből, hanem egyedi stíluselemekkel és fejlesztésekkel mutatja meg a modell céltudatos, prémium arculatát, és földutakon is biztosítja a zökkenőmentes haladást.

A Lexus Next Chapter formanyelve új perspektívát kap a megemelt felfüggesztéssel és az új tervezésű, 18” könnyűfém keréktárcsák felszerelésével, amelyeken vaskos terepgumik feszítenek.

Egységes fekete fényezést kaptak a külső tükörházak, az ajtókilincsek, a kerékjárati ívek és a tetősínek, de feketék lettek az ablakkeretek és a keréktárcsák is – utóbbiak matt fényben pompáznak. Az orsó formájú hűtőrács extra hangsúlyt kap a fényes, fémesen megmunkált kerettel és mintázattal.

Ezek a részletek mutatós kontrasztot alkotnak az új szaharabézs fényezéssel, amely egy homokszínű, metál árnyalat, és kizárólag az Overtrail változathoz érhető el (de mellette hat másik szín is elérhető az új kivitelhez). Különlegességként az autó hátulján a LEXUS felirat szürke színben jelenik meg.

Exkluzív megjelenés jellemzi az utasteret is: az első sportülések fekete szintetikus bőrrel kárpitozást kaptak, khaki színű, testhez simuló párnázással. Az ajtókárpitok és a középkonzol tárolódoboza szintén a külsőhöz illő khaki színben pompáznak, a természetes kőzetrétegek mintázatát felelevenítő Geo Layer díszbetétekkel.

A felfüggesztés 15 milliméteres megemelésével 1675 milliméterre nőtt a jármű teljes magassága, és emellett természetesen nőtt a hasmagasság és tovább javult a kilátás a vezetőülésből.

A légkondicionáló rendszer például fejlett nanoe-X levegőminőséget javító technológiát alkalmaz, amely apró vízmolekulák trillióit küldi a légkondicionáló rendszerbe. Ez bizonyítottan felveszi a harcot a baktériumok, vírusok, penészgombák és rossz szagok ellen, miközben hidratáló hatásával segít felfrissíteni az utasok haját és bőrét.

Az új Overtrail változat mindkét NX hajtáslánccal elérhető: az NX 350h öntöltő hibrid elektromos és az NX 450h+ plug-in hibrid elektromos kivitellel is.

Shares
Share This