A világ vezető környezetbarát luxusautógyártója, a Lexus jól ismert modelljeinek lenyűgöző, egyszerre letisztult és futurisztikus formavilágáról. A nemzetközi dizájnvilág élvonalában jegyzett autógyártó most globális közösségi programjának keretein belül különleges kezdeményezést, egy nem mindennapi rajztanfolyamot indít útjára, amelynek keretében a világ egyik legelismertebb dizájnere, a Lexus világszintű formatervezési igazgatója, Koichi Suga lépésről lépésre mutatja be, hogyan kell autókat rajzolni.

A Lexus által útjára indította a Lexus Creates nevű kezdeményezését, amely innovatív és szórakoztató tevékenységekbe vonja be az érdeklődőket. A sorozat témái egytől egyig kapcsolódnak a Lexus formatervezéssel és kézművességgel kapcsolatos értékeihez.

A sorozat ezúttal egy rajztanfolyammal folytatódik, amit a Koichi Suga tart. A Lexus globális formatervezési igazgatója segít a nézőknek elsajátítani azokat a rajzolási fogásokat, amelyekkel megfelelően tudnak ábrázolni egy autót.

A neves dizájner útmutatásával a lelkes amatőrök a Lexus zászlóshajó kupéját, az LC 500-ast rajzolhatják le. Koichi Suga volt egyébiránt a vezető formatervező az ötödik generációs Lexus LS zászlóshajó limuzin fejlesztési folyamatában is. Kreatív megközelítésének köszönhetően a luxuslimuzin formája karcsú és látványos lett.

 „Formatervezőként a rajzolás is alapkészség volt számomra, és végtelenül élveztem azt a magas szintű kreativitást, amit a rajz lehetővé tesz. Az emberek azt gondolják, hogy ez egy különleges képesség. Én viszont azt gondolom, hogy bárki megtanulhat rajzolni, és ezáltal kiélvezni a gondolatok kifejezésének ezt a kötetlen formáját”, avatott be Koichi Suga.

A videotanfolyamon Suga végigvezeti a nézőket az autóipari rajzolás alapjain. Csupán papírt és ceruzát használva, egyszerű vonalakkal és könnyen érthető instrukciókkal kelti életre az LC 500-ast, miközben fellebbenti a fátylat az autóipari formatervezés érdekes folyamatairól.

Bár már évtizedek óta tervezek járműveket, mégis úgy érzem, hogy a rajzolás ma is pontosan olyan izgalmas és megnyugtató dolog, mint amikor kisdiákként elkezdtem autókról álmodozni”, árulta el.

A Lexus Creates kezdeményezés a luxusmárka új tartalomszolgáltató sorozata. Ez a közösségi médiára alapozott program olyan tevékenységekbe vonja be a résztvevőket, amelyek kellemes elfoglaltságot jelentenek, miközben mélyebben megismerhetik a Lexus nevéhez fűződő dizájn és kézműves kidolgozás mesteri színvonalát.

Mindezt olyan partnerek segítségével valósítják, akik különleges tehetségükkel alkotásra ösztönzik a résztvevőket, miközben hozzáértésüket is magasabb szintre emelik.

Shares
Share This