A Lexus öt évvel ezelőtt mutatta be a 65 lábas, LY 650 névre keresztelt luxusjachtját. Az elmúlt években globális prémium életmódmárkává előlépő Lexus most tovább emelte a tétet, és LY 680 néven bemutatta a hajó új generációját.

A Lexus luxusjachtja, az LY 650 újabb fokkal feljebb lép evolúciójában. Az új generáció számos izgalmas fejlesztéssel, LY 680 néven mutatkozik be. A luxusjacht a Lexus „Crafted” formatervezési filozófiájának megtestesítője.

Az LY 680 luxusjacht koncepciója szerint „olyan, mintha egy búvóhely lenne a tenger közepén, olyan helyet biztosítva, ahol az igényes ügyfelek szabadnak és nyugodtnak érezhetik magukat”.

A külső megtestesíti a Lexus L-finesse formatervezési filozófiáját, a belső tér pedig a legapróbb részletekig gondosan kidolgozott, hogy kényelmes életteret biztosítson. A teljesítményt tekintve a Lexus célja a magabiztos utazóteljesítmény, stabil manőverezhetőség, kiváló menetkomfort és csendesség.

A fedélzet 1400 milliméterrel hosszabb lett, és egy újabb tágas kanapét és grillsütőt kapott, így a vendégek pihenhetnek és élvezhetik a friss óceánt. Ezen kívül az úszóplatformot 700 milliméterrel bővítették, amely lehetővé teszi, hogy az utasok még inkább kihasználják a jachtot a különböző szórakozási lehetőségek terén.

A gyártást a Horizon Group végzi, amely a szuperjachtok építése terén kiforrott, fejlett technológiai képességeiről híres. A Horizon Group képességeinek és a TPS-n (Toyota gyártási rendszer) alapuló jachtgyártási módszereknek a kombinálásával mindkét márka erősségeit kihasználva további fejlesztéseket értek el.

Az első példányt a tervek szerint 2026 tavaszán szállítják a tervek szerint.

Shares
Share This