A Lexus Japánban működő Motomachi üzeme a világ egyik legmodernebb autógyára. Itt a csúcstechnológiát kézműves tradíciókkal ötvözik. Most a hipermodern, mégis ősi hagyományokra épülő autógyárába enged most bepillantást a gyártó.

A kézműves mestermunka ősi hagyomány Japánban, ahol generációk adják át egymásnak tökéletesre csiszolt tudásukat. A futurisztikus formavilágú, prémium Lexus LC luxuskupét Takumi kézműves mesterek és magasan képzett munkatársaik készítik.

A világ egyik legfejlettebb autógyára

Az ősi, hagyományos kézművességet innovatív technológiákkal ötvöző Motomachi üzem ma a világ egyik legfejlettebb autógyára. Nem meglepő, hogy a képzett mérnökök és specialisták ebben a gyárban alkották még a kézi munkával épített, ikonikus LFA szupersportkocsit.

Most ugyanezek a mesteremberek az LC gyártásánál használják fel a tudásukat, ugyanazt a minőségi színvonalat és gondos figyelmet biztosítva.

A nyolc Takumi mester és munkatársaik az LC gyártási folyamatának egy-egy adott szakaszára specializálódtak a karosszéria elkészítésétől kezdve az autó teszteléséig. A márka filozófiájának középpontjában az áll, hogy az emberi érintés, a szellem és a lélek az, amelyek által „érzés” kerül minden egyes Lexusba.

A Motomachi gyárat úgy tervezték, hogy a valaha készített legnagyszerűbb szerkezetet: az emberi testet szolgálja.

A karosszéria építésénél és a hegesztésnél például egy vezető szakember éles szemmel és kifinomult tapintásával is értékeli a munka pontosságát. Ezt a rendkívüli odafigyelést kívánó tevékenység során több mint 800 pontot ellenőriznek. A Lexus gyárában a legkényesebb feladatok végrehajtása a kézműves szaktudás és a technológia harmonikus együttműködésén alapul.

A gépek csak olyan gyártási hibák észlelésére képesek, amiket már “megtanítottak” nekik. A mester tapasztalata mindig magasabb szintű, hiszen megvan a tudása ahhoz, hogy az olyan apró eltéréseket is észrevegye, amelyeket addig talán még senki sem.

A megvilágítás is fontos tényező a lehető legjobb minőségű termék gyártásához, és szintén hozzájárul, hogy a Motomachi szakemberei a legkisebb hibát is felfedezhessék. A kifejezetten ide tervezett és készített szerelőszalagot a padlótól a mennyezetig tiszta fehér fény ragyogja be. Így kifogástalan, tökéletesen megszervezett munkakörnyezetet biztosítva, amelyben a csapat tagjai teljes odafigyeléssel dolgozhatnak.

Az összeszerelési folyamat végén az LC egy futurisztikus, fénnyel teli üvegfülkébe kerül, ahol a két legképzettebb szakember végzi el a 700 ellenőrzési pontból álló részletes átvizsgálást.

Utolsó lépés

Az utolsó lépés a vezetési teszt, amelyet egy épített pályán profi szakember hajt végre. A Lexus bízik a mesterek kifinomult érzékelésében, akik a jármű visszajelzéseit a kormánykeréken keresztül szerzik, így győződve meg arról, hogy minden tökéletesen működik. A mesteri szaktudás, a kifinomult érzékelés, valamint a csúcstechnológia együtt alkotja a valaha épített egyik legjobb autó, a Lexus által nyújtott lenyűgöző élményt.

Shares
Share This