A világ legzöldebb vezető luxusautógyártója, a Lexus minap egy izgalmas fotót osztott meg.  A képen egy részlet látható a 2019-es Tokiói Autószalonon debütáló tanulmányautóról. Ez lehet a márka első akkumulátoros elektromos autója? Hamarosan kiderül.

A világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával a városi kompakt modelltől a prémium szedánokon, a változatos méretű SUV-okon és crossovereken át a egészen a szupersportkupékig minden szegmensben jelenlévő Lexus európai eladásainak mára 95%-át teszik ki a hibridek.

Abszolút zöld, hidrogén üzemanyagcellás elektromos tanulmányautót már láttunk a márkától, az október 24. és november 4. között rendezendő Tokiói Autószalonon ugyanakkor egy akkumulátoros elektromos modell is debütál.

Az elektromos hajtási és az önvezetési technológiák folyamatos fejlődésének előnyeit bemutató jármű bepillantást enged a Lexus elképzeléseibe. Bíztató képet vázol azok számára, akik ugyanúgy rajonganak a vezetés öröméért, mint a luxus kényeztetéséért. Ha igazak a hírek, akkor az országutakon is találkozhatunk majd vele a közeljövőben.

Shares
Share This