A Toyota prémium márkája a brit „What car?” felmérésén 159 modellt megelőzve végzett az élen. A „What car?” tíz járműkategória összesen 31 márkáját vette górcső alá tesztjében és köztük ismét a Lexus bizonyult a legjobbnak. A felmérésen az autókat két kategóriába sorolták: az egyikben az 1-4 éves járművek, a másikban a 4 évesnél idősebbek szerepeltek. A járműveket egyébként több mint 18 ezer brit autótulajdonos elmúlt években szerzett tapasztalatai és kritikus véleménye alapján rangsorolták.

A „What Car?” felmérése többféle szempont – köztük a mechanikus alkatrészek, a karosszéria és a dekorációs elemek állapota – alapján értékeli a megbízhatóságot. Emellett azt is megkérdezték a vizsgálat résztvevőitől, hogy mennyi ideig kellett nélkülözniük autójukat egy elfogadható minőségű javításra várva, illetve mennyibe került a javítás. Ezeket a megállapításokat a meghibásodások súlyosságának és hatásának megfelelően vették figyelembe.

A prémium márka a crossoverek világában az UX modellel kívánja erősíteni pozícióját. Friss, merész formavilágot és biztonságérzetet nyújtó tágas luxust kínál.

Mindkét korcsoportot figyelembe véve, a „What Car?” csapata megerősítette: „a hosszú távú tulajdonlás szempontjai alapján a Lexus a legmegbízhatóbb márka, ezen belül is a ferdehátú Lexus CT hibrid modell.”

A Lexus mögött végző anyamárkának, a Toyotának sincs oka panaszra: a városi kisautók esetében 100%-os eredménnyel, meghibásodás nélkül a Toyota Yaris, a nagyméretű SUV-oknál pedig, 99,6%-os eredménnyel a Toyota RAV4 végzett az első helyen.  A Toyota Yaris bizonyult ráadásul a legmegbízhatóbb hibrid elektromos autónak is, míg a harmadik hibrid a Lexus IS, a negyedik a Toyota Auris, az ötödik a Lexus NX, a hatodik pedig a Toyota Prius lett.

Az ES modell nemcsak a megbízhatóságával jár az élen, mert elképesztő látványvilága egyenesen a figyelem középpontjába vezeti.

Ugyancsak első helyen végzett 2017-es pozícióját megőrizve tavaly a Lexus végzett a negyedmillió fogyasztó véleményét tükröző amerikai ügyfél-elégedettségi index (ACSI) élén. A prémium márka korábban pedig megszerezte a „Legjobb Gyártó” kitüntető címet a brit Auto Express magazin 2017-es Driver Power felmérésén. A díjat teljes modellkínálatának vonzereje és minősége miatt kapta meg a japán luxusmárka.

Shares
Share This