Európába, így Magyarországra is először érkezett a modell három évtizedes történetében a Lexus ES legújabb generációja. A kontinensen az ES luxuslimuzin alapozta meg a ma már legendás megbízhatóság, a környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtás, a letisztult dizájn, és a legmagasabb szintű prémium kidolgozás stílusteremtőjeként tekintett Lexus világsikerét.

A világ negyedik legnagyobb, egyben a legzöldebb luxusautómárkáját az első ES felsőkategóriás szedán és a Lexus zászlóshajójának tartott LS luxuslimuzin indította világhódító útjára 1989-ben. A modellek töretlen népszerűsége a páratlan kényelemnek és az innovatív megoldásoknak köszönhető. A gyártó nemcsak saját szakembereinek ötleteit, de a tulajdonosoktól szerzett értékes tapasztalatokat is beépítette modelljei folyamatos tökéletesítésébe.

Ennek eredményeként ma a Lexus ES a legnépszerűbb szedán a piacokon: 2,3 millió darabos kumulatív globális értékesítéssel büszkélkedhet és kontinensünkön is szép eladási mutatókkal rendelkezik.  Az öt éve tartó folyamatos növekedés eredményeképpen tavaly a Lexus minden eddiginél több, mintegy 75 ezer autót értékesített Európában. Az új ES szedán fontos modell lesz a márka kínálatában és segíthet abban, hogy 2020-ra a Lexus éves eladásai elérjék a 100 ezres mérföldkövet.

Az új, hetedik generációs Lexus ES most még magasabbra tör: az autó kényelme, kifinomultsága vadonatúj, jóval dinamikusabb formatervű karosszériával és még élvezetesebb menetteljesítménnyel párosul. Az új modellen még határozottabban érvényesül a Lexus dizájn-irányvonala és a márka szándéka, hogy izgalmasabb, érzelmeket és szenvedélyeket ébresztő autókat alkotva még szélesebb vásárlóközönséget szólítson meg. Mindemellett az új ES tágasabb, csendesebb és biztonságosabb lett.

A szemet gyönyörködtető stílus kulcsa a vadonatúj Global Architecture – K (GA-K) padlólemez. Ez a platform várhatóan különösen vonzó lesz a régió autóvásárlói számára, akik még élvezetesebb vezetési élményre és még tökéletesebb biztonságra vágynak. A világ legzöldebb luxusautógyártójának törekvései megegyeznek a rekordütemben zöldülő európai piac elvárásaival. Eszerint Nyugat- és Közép-Európában az ES kizárólag a világ legfejlettebb környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtásával elérhető, amely az ES 300h névre hallgat.

Shares
Share This