Számos autózással kapcsolatos kérdés is felmerül a megváltozott élethelyzetünkben, koronavírus járvány idején. Természetesen azok után, hogy megtettük a tőlünk telhető óvintézkedéseket családjaink egészsége védelmében. A Koto Autóházhoz intézett kérdések közül, talán a legfontosabbakra, itt is szeretnénk válaszolni.

Mi a teendője…

⇒ ha a járvány idején lejár az Ön gépkocsijának a műszaki vizsgája?

A jelenlegi szabályozás szerint a „veszélyhelyzet vége” kihirdetését követő 15 napon belül kell a műszaki vizsgát elvégeztetni. Azonban bizonyos, hogy túlzsúfoltság várható majd a „veszélyhelyzet vége” utáni első hetekben. Ezért ajánljuk betartani a műszaki vizsga megújításának eredeti időpontját, nehogy a túlterheltség miatt kicsússzon a határidőből.

⇒ ha szeretné elvégeztetni a klímatisztítást?

A klímatisztítást egy aktívszenes pollenszűrő cserével együtt javasoljuk, mert ez a típusú utastér-pollenszűrő tartalmaz egy olyan extra aktív szénnel bevont réteget, amely  a normál pollenszűrőnél 25%-kal több szennyező anyagot képes kiszűrni a levegőből. Továbbá az aktív szén pluszban megköti az allergéneket és a kellemetlen szagokat, valamint a kipufogógázok káros részecskéit is.

⇒ ha gépjárművével káresemény történik, de a magyarországi veszélyhelyzet miatt még nem tudta érvényesíttetni valamelyik lejárt, a vezetéshez szükséges okmányát?

Az első kérdés, ami felmerülhet, fizet-e a biztosító társaság káresemény esetén. Alapvetően nem fizetne, hiszen a kárkifizetés feltétele, hogy a vezetéshez szükséges okmányok, mint a jogosítvány vagy a műszaki vizsga érvényesek legyenek és a biztosítási díjfizetésben se legyen elmaradás.

A díjfizetés határidejét továbbra is szükséges betartani. Azonban a biztosító társaságok a veszélyhelyzetben lejárt okmányokat a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig elfogadják. Ez nem befolyásolja a normál menetű kárrendezést. Olvashat erről a Magyar Biztosítók Szövetsége weboldalán is (mabisz.hu).

⇒ ha az esedékessé vált téli gumi vagy kerékcserét szeretné elvégeztetni?

Kérjen időpontot Lexus márkaszervizünktől, mert a kijárási korlátozás lehetővé teszi, hogy a márkaszervizben 8.00 – 17.00 óráig továbbra is azért dolgozhassunk, hogy Ügyfeleink a biztonságos autózás mellett őrizhessék meg mobilitásukat a segítségnyújtáshoz vagy a munkavégzéshez.

Lexus márkaszervizünkbe az időpontkérést itt is megteheti, vagy lejjebb a többi elérhetőségünk valamelyikén. >>>

SZERVIZ IDŐPONT-EGYEZTETÉST KÉREK

A Magyarország egész területét érintő, határozatlan ideig meghosszabbított kijárási korlátozásban, a rendelet 3.§ p. pontja értelmében, alapos indoknak számít, a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyásakor: a gépjármű- és kerékpárszerviz, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések
javításával kapcsolatos szolgáltatások igénybevétele. A kormányrendelet teljes szövegezése itt olvasható!

Ha az autózással kapcsolatban bármilyen problémája, kérdése merülne fel, online felületeinken is az Ön rendelkezésére állunk! 

Készséggel fogadjuk hívását munkaidőben a kaposvári Koto Autóházban:

(+36) 82 555 585

Írjon nekünk e-mailt, amiben visszahívást is kérhet!

E-mail címünk: [email protected]

Shares
Share This